Lite missär ska ni få

Märkte ni hur ointressant min blogg blev när vi flyttade in i vår fantastiska lägenhet? Man vill inte läsa om folk som har det bra! Man vill läsa om folk som blir av med pengar och sover i trasiga sängar och bråkar med italienare. Vem finner någon som helst tillfredsställelse i vetskapen om att jag har det sjukt mysigt i min nybäddade säng under min fullt fungerande ljusslinga? Ingen, så här får ni ett litet treat: 


05:00, inpackad i alla kläder jag har, påväg till jobbet!!! Nån måste ju packa upp allt bröd och stå redo vid disken när 170 stressade britter ramlar in för sitt morgonkaffe.

(Hemlizz: försöker bara få det att låta illa för att vinna tillbaka er igen. Egentligen mår jag fett bra när jag står på busstationen och valsar till Monica Z under mitt zebraparaply i det stilla morgonregnet. Don't worry, mormor!)

Dagen (details)

Jag lever drömmen asså. Med undantag för att jag måste upp 05:00 imorrn så lever jag drömmen. Imorse skulle jag haft möte med banken men de hade glömt mig så det blev inte så. Var så jävla arg för jag hade betalat 8 pund för att komma in till stan. Men vem kan stay angry när man lever ett liv som detta?

Promenerade hem i solen på vår fina gata

Kom fram till vår grind

Tog hissen upp till åttonde våningen och såg ut över hustaken under mig

Låste upp vår alldeles egna trädörr

Sade god morgon till Tina


Gick upp till köket... 

...där Savannah lagade omelett

Mötte nyduschad Fanny (sällsynt fenomen!!!)


Asså lägenhetis <33 man ba mår där

Fanz och jag åkte till agenturen och lämnade in nycklarna till förra lägenheten (läget är stabilt efter det högst känslosamma uppbrottet)

Tina och Savannah lagade asgod middag

Mitt och Fanz rum i skymningen 

Jag på bussen, sen till kören

FRID

227 Bakersfield Estate, Crayford Road N7 0LY LONDON
Inatt pysslar vi och dricker vin (inte rött!!! heltäckningsmatta) i vår treplanslägenhet i Tufnell Park. Känns som en rimlig återbäring efter alla telefonsamtal och utbetalda belopp. Fast alltså nu har det varit fyra One Direction-låtar i rad. Vill verkligen gå ut och byta musik men de är så glada när de springer runt och fixar och trallar. Kanske däckar i stället, är så trött att jag dör. Puss

The girls are here

Säg hej och välkomna till våra nya roomies!
 
Savannah och Tina är hitkomna och om livet har något hyfs överhuvudtaget så får vi flytta in i vår lägenhet imorrn. Tillsvidare sover de skavfötters i vår tredje säng:
Puss!

Assåååå snart spricker nåt

Såhär känner jag mig hela tiden när jag sitter framför min internetbank:
ojoj... DÄR skickade jag iväg lite pengar till det kontot... Och så skulle jag skicka lite till den agenturen... vänta skickade jag rätt nu? Jaha nu fick de några tusen... Tjohej vad fort det går! Hehe! Livet! Whoop whopp.
 
vill inte mer
 
Kan allt bara va löst. Kan vi bara ha vår lägenhet och jag få min lön och fittagenturen betala tillbaka våra jävla pund så att jag kan ställa in mjölken i kylskåpet och krypa ner i min rena säng och kolla på Breaking Bad. Helt seriöst, hur jävla komplicerat måste det vara? 
 
Nu är min mamma här och jag vill bara hänga med henne och visa henne London. LÄGENHETIS - LÖS DIG

Ang. pengarna....

....så ringde jag upp agencyn och ba: tja agencyn! Du, våra 820 pund - kan ni sätta in dem på mitt konto eller? De ba: You got it, gurl! De är inne om 24 timmar!
 
24 timmar senare...
 
- Tja agencyn! Pengarna är fortfarande inte inne. Är det ok om ni skyndar på som fan för vi vill gärna distribuera våra tiotusen kronor till saker såsom föda och husrum. Och de ba: Ehhh, SURE! De är inne på måndag/tisdag!

Men jag är inte orolig. Så cool down, Maja, det löser sig! Och om det inte gör det...
 
...just gotta stay positve!
 
P.S. Går in på min dator efter att Fanny har haft den medan jag var på jobbet och finner dessa flikar uppe:
Asså. Ta tag i dig själv.
 
Aja, nu ska jag göra mig vacker och åka in till Soho. Fanny slutar 23:00 idag så jag tänkte möta henne med en mandelcroissant och en varm famn.
 
Imorrn kommer min mami hit!!!!! <3 <3 <3
 
To ma broes and ma hoes and to mormor: Be safe. Love ya'll. X

Smutsiga lakan

 
Den här bilden är rolig eftersom den så ogenerat vittnar om hur mina lakan såg ut när jag använde dem hemma i Stockholm. Har dem här också. Ser inte alls ut sådär. Oroväckande. Jag längtar tills vi får en lägenhet med tvättmaskin och golvyta. E lite trött på detta:
hoppas hoppas hoppas onsdag onsdag hoppas

Hiaaa

Kamrater, kamrater, kamrater!
Vi har hittat en ny lägenhet med en ny mäklare! Och dagens mest fantastiska ögonblick var när jag ringde vår förra mäklare och ba: "Hi, we've found a new flat so we'd like our £820 deposit back" och han ba *klick*
...
Jag ringer igen.
...
Inget svar.
...
Nej bror. Alltså nej. Bror. Detta händer inte. Vi torskar inte 10 000 kronor när vi inte har råd att köpa toalettpapper. Nej broder. Ej. ICKE.
 
Så det är tråkigt. Väntar på svar från honom. Gillade honom. Lättlurad jag är. IDIOT. Nej men det löser sig. Imorse möttes jag och Fanny i dörröppningen när jag skulle gå till mitt jobb och hon kom hem från sitt:

Fniss!

Frukost på stan as usual (eftersom vi don't have a home)

 
 
 

Queens

Igår var jag på staff-party på en gigantisk nattklubb med blinkande dansgolv. Personalfesten tedde sig som personalfester bör, med undantag för avsaknaden av den där återhållsamheten som ändå brukar höra till. I detta fall var gästerna stationerade i 23 olika butiker runtom London, vilket betydde - inga stela situationer dagen efter! Släng in 2 liter gratis vin/person på det och du har en rätt taggad partypublik. Fanny spenderade natten på hemmafest hos en guldmedlem på klubben där hon jobbar (kan ej nämna namn sorry men det kan ha varit Harry Styles, who knows).
 
Nu är Fanny tillbaka på jobbet och jag sitter och lyssnar på neo-soul och blickar ut mot horisonten i väntan på bättre tider.
 
 
Börjar sakta men säkert hitta min plats här i storstan. Hoppas på att snart få flytta in i en lägenhet fri från crazy italian people. Peace

My Village Café


Idag har vi campat på ett kurdiskt café och betalat 820 pund i depositionsavgift för vår nya lägenhet. Förhoppningsvis hör agenturen av sig snart så att vi kan flytta in. I annat fall är vi tiotusen kronor fattigare och ännu värre - fast med de galna italienska flatmatesen. Jaja, det är morgondagens börda. Nu ska jag på staff-party!
 
 
;-)

Movits!

 
Asså Fanny har haft min dator i 5 minuter och tangentbordet är redan fläckat av okänd vätska. Umpf. Vi sitter i the hellhole och för över så mycket pengar till våra engelska konton att det gör ont i hjärtat. Lyssnar på Movits! för att dämpa smärtan.
 
Moving out date närmar sig!!!

Hej Fannys läsare, välkomna!

 

En kvällslig redogörelse

Asså, ÄNTLIGEN hemma efter att ha joggat totalvilse i stan. Mmm... hem, ljuva hem! (nat, hate this fucking place vi flyttar nästa vecka)
 
Igår hängde vi på The Comedy Pub där jag spelade några låtar. SJUKT trevligt att få sitta vid en nord-synt och lattja, även fast jag var tvungen att ta vid efter en smått berusad gitarrist med Iron Maiden-tröja inför en publik som till ungefär 100% bestod av likadana män som mycker hellre ville sjunga allsång med föregående än att lyssna på mig. Men de tämjdes allteftersom och var tillslut helt okej tysta. Skulle vilja påstå att det var rätt najs faktiskt, så fler pub-gig måste det bli!
 
Här är ett par bilder som Happy tog igår:
Jag, Mika och Samuel striking poses i vimlet
 
Imorrn bitti ska jag upp och jobba och sen är det dags för min och Fannys för första gemensamma London-utgång. Vi har löjligt omatchande scheman men på måndag är båda FREEEEE, så det blev spik på söndagsparty.
 
Och jag vill verkligen inte jinxa det här nu men imorrn får vi förhoppningsvis (*JÄÄÄÄDRARVADMYCKETPEPPAR*) skriva kontrakt på ny lägenhet vid King's Cross som vi i så fall kommer flytta in i tillsammans med 2 andra girls! Där kommer vi ha rum och diskmaskin och uteplats så det bara ryker om det, så då har ni ingen anledning att inte komma och bo hos mig så mycket ni bara orkar!
 
PUSS

extrema situationer kräver extrema åtgärder

 
Tjena i ballongen! Jag skulle spela ikväll på en pub i Picadilly Circus. Så när jag kom hit typ en halvtimme innan så säger arrangören att han e sooo sorry men programmet har blivit uppskjutet 2 timmar due to the football game. Och jag är förstås råcool och ba: Man, that's super-ok. I'll just grab a beer with my mates while I wait.
 
.....får inte tag på mina mates då telefonen är död!!! Så här sitter jag nu på pub-toaletten i rummet bredvid och surfar. Jag är så jävla monternajs asså. Har gjort mig bekväm här inne. Laptopen i knät, rätt ok ljus, faktiskt ganska fräscht... 2 timmar kvar till gig! Tagga ;-)

Moving out

Alltså våra flatmates är sjuka i huvudet. Vi måste flytta ut. De har förklarat kylskåpskrig mot mig och Fanny. Lapparna och utropstecknena blir fler och fler. Detta går inte längre.
 
Det började lite lätt, med typ:
- GIRLS, YOU CAN'T LEAVE THE PAN ON THE COOKER. IT HAPPENED ONCE AND I'M TIRED OF IT!
 
Man ba:
Ok... I'm sorry.... (?)

Sen eskalerar det lite:
IF YOU LEAVE THE LIGHT ON IN THE BATHROOM ONE MORE TIME YOU'RE OUT!!!
 
Och man liksom:
Oj! Ok... It won't happen again... (????!)
 
Följt av:
- YOU HAVE A 3RD PERSON LIVING IN YOUR ROOM!!!
 
Så att man ba:
WHAT?! We barely live there ourselves? What is this?
 
Och till slut:
BEFORE YOU MOVED IN WE WERE ALL GREAT FRIENDS AND HAD BBQ-PARTIES AND NOW EVERYBODY IS ANGRY WITH EACH OTHER!!!
 
Okeeej.... So get a FUCKING THERAPIST???!!!
 
Alltså människorna är 25 år och beter sig som att de går i mellanstadiet. Liksom, kan vi till exempel prata i stället för att skriva på kylskåpet? Jag gick in till en av dem igår och frågade ifall we could please talk - Hon backar seriöst mot väggen och ba: Mmmmmmaybe we should wait until the others get home...... Man vill ju bara kniva henne i sömnen för att möta förväntningarna. Nu har jag och Fanny i alla fall mailat agenturen och tillkännagivit att vi flyttar ut by the end of the month. Kan inte bo med dessa idioter. Undrar vart vi ska ta vägen! Äventyr.

Training

Idag har jag haft jobbutbildning heela dagen. Så sjuuukt jobbigt att behöva provsmaka HELA Le Pain Quotidiens sortiment... Rökt lax- och basilikatartiner, kycklingsallad med mozarella, pinjenötter och soltorkade tomater, alla olika desserter... Phew! It's a hard knock life, alltså!
 

Efteråt delade jag en flaska vin med två nyfunna vänner på en pub i en liten gränd där det hängde paraplyer mellan taken. Gulliga, gosiga London. Pusselipuss

Housewarming party

 
Igår vankades det inflyttningsfest i Dalston så girlsen hade fyllt lägenheten med 90-talshits, macaroons, citronmarrängtårtor och framförallt en jävla massa Sainsbury-vodka. Ikväll har Fanny checkat in på lyxhotell tillsammans med pojkvän så Ebba och Erika kommer hit på filmkväll. Ska gå och köpa chips eller något sånt värdinnigt. Allt går så långsamt idag bara, fattar inte varför. Tjohej

Party/jobb

 
Jag gör mig redo för blinkande lampor och engelska boys medan Fanny kliver i jobbkostymen. Skilda världar man lever i. Aja Fankan, ha så kul på jobbet! Ska hälsa boysen och lamporna!

Kvällning


Jag har precis satt en tvätt i min lägenhet i London, vad gör ni?

Stupid bitch

 
Fanny spillde kaffe över sin MacBook så nu har vi bara en dator. Att dela dator kan vara knepigt på många sätt, men framför allt när det kommer till PhotoBooth. Säg t ex. att jag vill ha en babe-photo session medan Fanny vill ha en dregg-photo session. Då blir resultatet som bilden ovan - två helt oförenliga modes i en och samma PhotoBooth-bild.
 
Hur ska vi komma runt detta?
Någon som varit i en liknande situation och har några tips?

This Time

Arbetslösa dagar här i London... Prisa gudarna för GarageBand! Och för min nya låt: 
 
Vad tycker ni...???

Frukostblogg

 
VI HAR INTERNET!!!!!!!! Hur great! Supergreat. Igår sökte jag jobb överallt så idag har jag ont i fötterna och fortfarande inget jobb och blir skälld på av mina flatmates för att jag inte har tippat in för elräkningen. Fast jag är ju verkligen sjukt oskön som inte har gjort det. Men det gör liksom ont. Jag har en 20-sedel som gick sönder för att den fastnade i en dragkedja. Ska jag lägga den i pengaburken? Eller gör det mig alldeles fasligt oskön? GE MIG ETT JOBB!!!!! Det ska ju vara enkelt för svenskar att få jobb i London. Fast när jag säger att jag är svensk så skrattar de bara och säger: No. Jag ba: Eh, yes. De ba: Hahahahahha, no. Och jag ba: But! JO BROR! I AM SWEDISH!! MY NAME IS INGA!!! Och då tittar de nervöst på varandra och börjar sakta men säkert skyffla mig mot utgången. Och så får jag inget jobb. Fans bananer alltså. Och så har vi bara ägg hemma. Jag. Är. Så. Jävla. Trött. På. ÄGG. 
 
Ahhhhh. Men det löser sig, hörni! Jag är i London! I London är man aldrig mer än ett kvarter ifrån.. en lösning...

Drömmen

Vi smög upp en tidig morgon och kånkade ut den skitfula svarta skinnsoffan. Ner genom det jävla trapphuset och ut på gården (vi bor på våning 5). Där står den nu med en lapp som lyder: FREE SOFA :)
 
Sen åkte vi till IKEA och köpte en röd lampskärm, ljusslingor, galgar och täcken (vi har frusit ihjäl i 2 nätter). Därefter hängde vi in alla kläder i garderoben, sköt isär sängarna, bäddade, satte upp ljusslingorna och lampskärmen and now, look at this DREAM:
 
Voila!

RSS 2.0